Cercle Sabadellès 1856
som una entitat amb una
activitat esportiva i social plena

Som una entitat declarada d’utilitat pública fundada l’any 1856 amb una activitat esportiva i social plena.

Distingit com un dels clubs d’Excel·lència del Tennis Català per la Federació Catalana de Tennis, som un club de referència en el panorama nacional.

Missió

La nostra missió és fomentar i desenvolupar l’activitat física dins d’un entorn familiar i social en un entorn geogràfic privilegiat i unes instal·lacions de primer nivell.

«Som un club amb molta història
que sempre mira cap al futur»

«Som un club amb molta història que sempre mira cap al futur»

El Club: història

El 5 de desembre de 1856 es va fundar el Cercle Sabadellès 1856 com entitat cultural i recreativa a la ciutat de Sabadell amb únicament 40 socis. El primer president va ser el Sr. Pere Turull. Les persones que van fundar el Cercle formaven la burgesia industrial i financera de la ciutat i van ser les mateixes persones o famílies que també van fundar la Caixa d’Estalvis de Sabadell, el Banc Sabadell o el Gremi de Fabricants. Durant molts anys va ser el centre de la vida social sabadellenca als seus locals del carrer Sant Pau i l’any 1956 va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat de Sabadell.

L’any 1967 l’Assemblea General Extraordinària de Socis va aprovar incorporar a la denominació social la xifra 1856 per perpetuar l’any de la fundació i l’any 1984 es va inscriure oficialment el nom en català, Cercle Sabadellès 1856, al registre de clubs d’associacions i entitats esportives de la Direcció General de l’Esport de la Generalitat Catalunya.

Els directius de l’entitat de l’any 1969 van decidir incorporar una vessant esportiva que complementés les activitats socials i culturals. Fruit dels seus esforços, l’any 1973 es van inaugurar les noves instal·lacions esportives a la carretera de Bellaterra, on es canalitza tota la vida del club. L’any 2002 es traslladà la seu social del centre de Sabadell a les noves instal·lacions i un any més tard la Generalitat de Catalunya nomena a l’entitat Forjadora de la Història Esportiva de Catalunya i el Consell de Ministres la declara d’Utilitat Pública.

Les millors instal.lacions al teu abast

Junta Directiva

Equip de gestió

Organigrama

Consell d’honor

El Consell d’Honor està format per aquelles persones que han assolit els 25 anys d’antiguitat com a sòcies numeràries del Club, anomenats socis i sòcies honoràries.

Les principals funcions del Consell són:
– Fer homenatge als socis i sòcies que han assolit els 25 anys d’antiguitat al Cercle.
– Premiar aquells socis i sòcies que s’hagin distingit de manera remarcable en el camp esportiu, social o cultural, tant dins el marc de l’entitat com fora d’aquest.

Organigrama

Cada any des del Consell d’Honor es realitzen diverses sortides i excursions lúdiques i culturals. Alguns dels indrets que han descobert han estat: el Delta de l’Ebre, l’Escala, Empúries, la Tarragona romana, Poblet, Santes Creus, Gandesa, Benifallet o Salás de Pallars.

Normativa i estatus

Selecciona i fés clic per descarregar la documentació en PDF del teu interés.